Splošni pogoji poslovanja

Prodajalec izdelkov v spletni trgovini BARBY. je podjetje B SELECT, d. o. o. (v nadaljevanju: ponudnik).

Splošni pogoji poslovanja urejajo poslovanje spletne trgovine BARBY. ter pravice in obveznosti ponudnika in uporabnika. Z vsakim nakupom, opravljenim v spletni trgovini, se uporabnik zavezuje, da je seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in da je v splošne pogoje privolili. Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Ponudnik ima pravico kadarkoli spremeniti pogoje poslovanja. Spremembe pogojev so za uporabnika zavezujoče od dne objave.

Splošni pogoji spletne trgovine BARBY. so sestavljeni v skladu z Zakonom o  varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZeKom-1).

Podatki o ponudniku

Naziv podjetja: B SELECT, D. O. O.
Naslov in sedež podjetja: Ulica Carla Benza 16, 1000 Ljubljana
Elektronski naslov: info@barby.si

Telefon: +386 41 962 200
Spletna stran: www.barby.si
Matična številka: 8870624000
Davčna številka: 42619203
Datum vpisa v sodni register: 13.5.2021
Podjetje ni davčni zavezanec
Transakcijski račun: IBAN SI56 3400 0101 9349 696 odprt pri banki Sparkasse, d. d.

Ponudba artiklov in cene

Vse cene v spletni trgovini so objavljene v evrih (EUR) in veljajo do preklica. Navedena cena velja v trenutku oddaje naročila za nakup preko spleta v primeru celotnega plačila po predračunu, z nakazilom na TRR ali ob uporabi drugih plačilnih sredstev.

Popusti in promocijske kode se ne seštevajo.

Ponudnik si pridržuje pravico, da določenega izdelka ni na zalogi in ga ni več možno dobaviti, kljub temu, da je objavljen v spletni trgovini.

Ponudnik si pridržuje možnost napake pri vnosu tehničnih specifikacij artiklov. Slike artiklov so lahko simbolične, pri čemer se lahko zgodi, da izdelek minimalno odstopa od prikaza na sliki.

Načini plačila

Spletna trgovina BARBY. omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ali kartico ob prevzemu preko GLS Slovenija, d. o. o. (dodatni strošek 0,93 EUR)
 • s PayPalom
 • s plačilno oziroma kreditno kartico (Mastercard, Visa, BA Maestro, American Express, Apple Pay, Google Pay)

Varnost plačilnega prometa

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbita ponudnik in Stripe. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku ponudnika.

Registracija uporabnika

Z registracijo uporabniškega profila uporabnik postane član spletne trgovine BARBY. Pravico do nakupa v spletni trgovini imajo registrirani člani in tudi gostje, ki opravijo hitri nakup in se jim pred nakupom ni potrebno registrirati.

Ob registraciji v spletno trgovino pridobi uporabnik uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori v svojem uporabniškem profilu.

Z registracijo uporabniškega profila uporabnik privoli v prejemanje promocijskih sporočil ponudnika na navedeni elektronski naslov. Od prejemanja promocijskih sporočil se lahko uporabnik kadarkoli odjavi.

Postopek nakupa

Izdelke v ponudbi si uporabnik ogleda tako, da prebrska spletni katalog izdelkov. Naročila sprejemamo preko nakupa v spletni trgovini BARBY.

Naročanje je možno 24 ur na dan, 7 dni v tednu, vse dni v letu.

V spletni trgovini uporabnik označi vrsto in količino izdelkov, ki jih namerava naročiti, nato klikne na gumb »Dodaj v košarico«.  Kadarkoli lahko v prodajni košarici spremeni naročene količine izdelkov ali pa posamezne izdelke iz košarice odstrani. Če želi uporabnik odstraniti artikel iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice in križec na levi strani artikla. Ko ste z izbranimi izdelki zadovoljni, kliknete gumb »Nadaljuj na blagajno«.

Za dokončanje naročila mora uporabnik izpolniti potrebna polja:

 1. Koda za popust

Če ima uporabnik veljavno kodo za popust, vpiše kodo v okence in pritisne na gumb »uporabi kodo«.

 1. Podatki o uporabniku

Izpolniti je potrebno zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, telefon, naslov, poštna številka, kraj in država), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.

Če želi uporabnik paket dostaviti na naslov, ki je drugačen od naslova uporabnika, naj obkljuka »Dostavi na drug naslov« v katerega se vpišejo vsi podatki, ime, priimek, naslov, poštna številka, kraj in država.

 1. Način plačila 

Uporabnik mora izbrati način plačila. Izbira lahko med naslednjimi načini plačila: plačilo z gotovino po povzetju, plačilo s PayPalom ali plačilo s plačilno ali kreditno kartico.

 1. Pregled in zaključek naročila 

Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek dostave in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.

S klikom na gumb »Potrdi nakup« je naročilo zaključeno in spremembe niso več mogoče. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše potrdilo o naročilu. Izpisani so tudi ostali podatki o naročilu: številka naročila, datum naročila, končni znesek s poštnino in izbrani način plačila.

V nekaj minutah po oddaji naročila prejme uporabnik na elektronski naslov obvestilo o prejemu naročila, v katerem je podrobno navedena specifikacija in vrednost izdelkov.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in uporabnikom je sklenjena v trenutku, ko ponudnik uporabniku pošlje elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in je uporabniku na voljo na njegovo pisno zahtevo.

Zavrnitev naročila

Ponudnik bo vsako naročilo pregledal. V primeru, da naročenega artikla ni več na zalogi ali v primeru očitno napačne cene izdelka, ki lahko nastane zaradi napake pri elektronskem prenosu podatkov, si ponudnik pridržuje pravico, da naročilo zavrne, uporabniku predlaga nakup podobnega, alternativnega izdelka, ki ga ima na zalogi ali uporabniku predlaga naročilo po trenutno veljavni prodajni ceni. Uporabnik lahko novo ponudbo sprejme ali brez kakršnihkoli stroškov zavrne in odstopi od naročila.

Ponudnik si pridržuje pravico, da lahko zavrne naročilo, za katerega ugotovi,
da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga, ne more izvesti.

Preklic naročila

V primeru, da bi radi preklicali naročilo, nas obvestite v roku (1) ure od prejetega naročila po elektronski pošti na info@barby.si.

Izdaja računa

Ponudnik po odpremi naročenih artiklov uporabniku pošlje in izda račun z razčlenjenimi stroški in sicer v pdf formatu na elektronski naslov uporabnika. Račun je uporabniku v vsakem trenutku dostopen  v njegovem uporabniškem profilu ali na njegovo pisno zahtevo.

Koda za popust

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu preko spletne trgovine BARBY. in je časovno omejena. Po izteku roka je koda za popust neveljavna.

Pri oddaji naročila v nakupovalni košarici lahko uporabnik vpiše veljavno kodo za popust v za to pripravljeno okno. Ko uporabnik vpiše kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila.

Popusti se med seboj ne seštevajo. Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust. Kode za popust ni mogoče unovčiti pri že znižanih izdelkih.

Akcije in popusti

V spletni trgovini BARBY. lahko potekajo različni popusti in akcije. Najpogostejši popusti so popusti za pospeševanje prodaje in popusti, ki se nanašajo na razprodajo zalog. Popusti veljajo v določenem časovnem obdobju, razen če ni zapisano in javno objavljeno drugače.

Pogoji, roki in stroški dostave 

Po prejemu potrdila o plačilu bo ponudnik pripravil naročeni izdelek za dostavo uporabniku.

Vsa naročila, oddana med delovnikom pred 12.  uro, odpošljemo že isti dan. Naročila naročena po 12. uri, med vikendom ali prazniki pošljemo naslednji delovni dan. Navedeno velja za izdelke, ki so na zalogi v našem skladišču. Pri izdelkih, kjer je posebej označen daljši dostavni rok, se upošteva le-ta.

Dostavo naročil znotraj Slovenije opravlja GLS, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. Za izdelke, ki so na zalogi, je običajni rok dobave 1-3 delovne dni. Ponudnik ne sprejema odgovornosti za morebitne zamude pri dobavi, ki ne izvirajo iz sfere ponudnika.

Poštnina oziroma stroški dostave v Sloveniji znašajo 3,90 EUR. Ob naročilu nad 100,00 EUR se poštnina ne obračuna in jo krije ponudnik.

Pravica do odstopa uporabnika od pogodbe

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima uporabnik pravico, da v 14 dneh ponudniku na elektronski naslov info@barby.si ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Uporabnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Izdelki se lahko vrnejo samo neuporabljeni, nepoškodovani in v enaki ali primerljivi embalaži, ki je primerna za pošiljanje izdelkov. Uporabnik mora artikel vrniti ponudniku nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv uporabnik.

Uporabnik vrne blago na naslov: B SELECT, d. o. o., Ulica Carla Benza 16, 1000 Ljubljana

Edini strošek, ki bremeni uporabnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.

Vračilo plačila se izvede v 14 dneh od prejema vrnjenih izdelkov.  Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz. koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode.

Odgovornost za stvarne napake

Uporabnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti ponudnika v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Uporabnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in ponudniku omogočiti, da stvar pregleda. Ponudnik ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času nakupa, če se pojavi v roku šest mesecev od dobave uporabniku.

Iz naslova stvarne napake lahko uporabnik po svoji izbiri zahteva: odpravo napake ali vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako ali zamenjavo blaga ali vračilo plačanega zneska. Pravice uporabnika ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil ponudnika.

Če so dostavljeni napačni izdelki, lahko uporabnik vrne dostavljene izdelke in jih ponudnik brezplačno nadomesti z ustreznimi, če so ustrezni izdelki na zalogi. V tem primeru ponudnik krije stroške poštnine ustreznih izdelkov. Če ponudnik izdelkov ne more nadomestiti, uporabniku vrne kupnino v celoti. Prvotno dostavljeni izdelki se lahko vrnejo samo neuporabljeni, nepoškodovani in v enaki ali primerljivi embalaži, ki je primerna za pošiljanje izdelkov.

Komunikacija z uporabnikom, obveščanje in e-novice

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Podatke uporabnika lahko ponudnik uporabi tudi za namene internih tržnih raziskav in obveščanje o novostih in akcijah v spletni trgovini, razen če uporabnik obvesti ponudnika, da takšnemu obveščanju nasprotuje. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja novic. Tudi v tem primeru pa sme ponudnik uporabnika preko sredstev komuniciranja obveščati o informacijah, ki so pomembne za poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom in so povezane z uporabnikovim naročilom. Ponudnik se obvezuje, da podatkov uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi, razen za namene, kot to določa Politika zasebnosti.

Oglasna elektronska sporočila ponudnika bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne, prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil.

Intelektualna lastnina

Spletna trgovina BARBY., njena celostna grafična podoba, vse vsebine, logotipi, fotografije in ostala avdiovizualna ter tekstovna dela so last ponudnika. Vsi omenjeni elementi predstavljajo intelektualno lastnino ponudnika, ki ima izključno pravico razpolaganja s pravicami na svoji intelektualni lastnini. Z dostopom do spletnega mesta se uporabniku dovoli, da lahko omejeno, neizključno in le za zasebne namene uporablja vsebino spletnega mesta pod pogoji iz teh splošnih pogojev. Vsakršno reproduciranje ali druga uporaba kateregakoli elementa spletne trgovine za katerikoli drug namen, vključno z komercialno uporabo, ali uporabo za tretje osebe je prepovedana brez vnaprejšnjega pisnega soglasja ponudnika.

Omejitev odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo na način, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V tem primeru bo ponudnik uporabnika obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje prek spletne trgovine ali dostop do trgovine včasih ni mogoč ali je moten. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov ali da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno ali v izrednih razmerah celo daljši čas motile uporabo.

Pritožbe in spori

Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika. Ponudnik izrecno izjavlja, da ne pristaja na izvensodno reševanje potrošniških sporov v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Če ima uporabnik pritožbo, predlog ali pohvalo, jo lahko odda prek e-poštnega naslova info@barby.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.